Joe Biden a semnat ordinul executiv: Rujeola, pe lista bolilor care ar putea necesita carantină

Președintele american Joe Biden a semnat un ordin executiv prin care adaugă rujeola pe lista bolilor transmisibile care ar putea necesita carantină. Aceasta după ce mai mulți refugiați afgani au fost diagnosticați cu boala extrem de contagioasă după sosirea în Statele Unite.

Astfel, rujeola devine una dintre bolile pentru care autoritățile federale de sănătate pot emite ordine de carantinare persoanelor care au fost diagnosticate cu boala sau expuse la persoane infectate, care trebuie să se autoizoleze pentru a proteja sănătatea publică, după cum declară un oficial de la Casa Albă într-un comunicat. „Această acțiune a fost întreprinsă la cererea oficialilor din domeniul sănătății publice, care au citat cazurile de rujeolă în rândul afganilor care au ajuns recent în SUA, precum și mai multe focare anterioare de rujeolă, din ultimii ani”, adăugă oficialul, vorbind sub protecția anonimatului, potrivit Reuters.

Rujeola a fost declarată eradicată în Statele Unite în 2000, potrivit Centrului SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), ceea ce înseamnă că nu mai este prezentă în mod constant. 13 cazuri de rujeolă au fost confirmate în Statele Unite în 2020. Afganii sunt vaccinați la bazele militare din străinătate, înainte de a zbura spre Statele Unite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...