Joe Biden, între ironie și seriozitate la cina corespondenților de la Casa Albă

Preşedintele şi glumele au revenit, iar măştile faciale au dispărut la cina de gală a corespondenţilor de la Casa Alba care a fost reluată sâmbătă seara la Washington, unde Joe Biden a oscilat de la umor la seriozitate, evocând Rusia, relatează France Presse.

„Sunt foarte bucuros să mă aflu aici în această seară împreună cu singurul grup de americani a cărui cotă de popularitate este mai mică decât a mea”, a spus jovial preşedintele democrat în debutul discursului său.

Pentru a-l ridiculiza pe predecesorul său republican Donald Trump, care nu s-a prezentat niciodată la această întâlnire cu presa, el a remarcat că ultimii ani au fost grei:”Am avut o ciumă oribilă, urmată apoi de doi ani de COVID”.

Joe Biden a adoptat apoi un ton mai serios, aducând un omagiu jurnaliştilor care acoperă mediatic războiul din Ucraina şi a lansat un semnal de alarmă cu privire la „otrava care se răspândeşte în democraţia noastră (…) cu dezinformarea care creşte brusc”.

„Presa liberă este mai importantă ca oricând până acum în ultimul secol”, a subliniat liderul de la Casa Albă.

Înainte de a-i da cuvântul maestrului de ceremonii, comediantul Trevor Noah, Biden a spus, adresându-i-se:”Trevor, vestea bună este că acum vei putea face mişto de preşedintele Statelor Unite”. „Şi spre deosebire de ceea ce se întâmpla la Moscova, nu vei merge la închisoare”, a adăugat el.

Trevor Noah, cunoscut animator de televiziune, a început prin a spune că este onorat să fie prezentatorul „al celui mai distins eveniment supercontagios al naţiunii”. O referire la faptul că gala s-a ţinut fără mască, chiar dacă s-a cerut să se facă dovada vaccinării.

Joe, Biden, 79 de ani, nu a purtat mască, dar nu a asistat la cina propriu-zisă, ca măsură de precauţie. Vicepreşedinta Kamala Harris a fost testată pozitiv pentru coronavirus săptămâna trecută.

Jurnaliştii „au fost într-atât de duri cu dumneavoastră şi nu înţeleg de ce”, a remarcat în glumă Trevor Noah, adresându-i-se preşedintelui Biden. „De când sunteţi la putere lucrurile se duc în sus – ştiţi, preţul la gaze a crescut, chiria a crescut, mâncarea a crescut. Toate!”, a continuat comediantul pe acelaşi ton glumeţ.

Biden a izbucnit în râs, dând impresia că nu se simte jignit, într-o încercarea de a se deosebi cât mai mult de Donald Trump, singurul preşedinte din 1980 care a sărit peste tradiţionala reuniune care datează din 1924, organizată de Asociaţia jurnaliştilor acreditaţi la Casa Albă (WHCA).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...