Joe Biden l-a făcut „clovn” pe Donald Trump în prima dezbatere pentru prezidențialele din SUA

Prima dezbatere pentru alegerile prezidențiale din SUA dintre Donald Trump și Joe Biden a avut loc în Cleveland, Ohio, a durat o oră și jumătate și a fost moderată de jurnalistul Chris Wallace de la Fox News.

Cei doi candidați la președinție au au atins cele mai importante probleme din SUA, de la gestionarea pandemiei de coronavirus și sistemul medical din SUA până la problemele rasiale și schimbările climatice. Schimburile de replici dintre cei doi candidați au fost însoțite și de cuvinte jignitoare.

Condidații au venit cu propriile planuri de acțiune pentru schimbările climatice. Trump a spus că vrea aer și ape curate, dar fără distrugerea afacerilor, și a oferi soluția plantării a 1 milion de copaci în California, ca soluție pentru combaterea incendiilor de vegetație. „Avem copaci care ard mai ușor în California. Sunt de acord cu mașinile electrice dar ce au făcut în California este nebunie”.

Joe Biden a venit cu propria versiune de plan climatic diferit de Green New Deal, plan care se va plăti singur din cauza veniturilor pe care le va genera.

Opiniile au fost divergente și pe tema rasismului, fiecare încercând să speculeze declarații sau acțiuni ale adversarului pe acestă temă. Biden a invocat un miting supremacist alb din Virginia, din 2017, după care Donald Trump a spus că au existat „oameni foarte buni de ambele părți”. „Acest om este un salvator al afro-americanilor?”, a întrebat Biden. Trump a răspuns citând un proiect de lege privind criminalitatea din 1994, care a creat o serie de noi infracțiuni federale, a extins utilizarea pedepsei cu moartea și a constituit o vulnerabilitate pentru Biden, senator în Delaware la vremea respectivă.

La capitolul economie, Joe Biden l-a acuzat pe președintele în funcție că nu a ajutat micile companii americane și a vorbit despre o redresare economică în formă de K, cînd bogații se îmbogîțesc și mai mult li oamenii de rând suferă.

Trump a susținut că a plătit „milioane” în impozite pe venit, iar adversarul său i-a cerut să își facă publice declarațiile fiscale, lucru pe care președintele actual îl tot promite dar nu-l face. Totul pornește de la un articol din New York Times care arată că Donld Trump a plătit doar 750 de dolari în impozite federale pe venit în 2016 și 2017, singurii ani din ultimii 15 în care a plătit taxe.

Biden i-a reproșat lui Trump și numprul mare de victime din epidemia de coronavirus, acuzându-l că știa din februarie de virus și efectele sale, dar că nu a făcut nimic. Replica lui Trump a privit modul în care administrația Obama a tratat gripa porcină, aprecciind că a acționat în mod corespunzător. Trump a învinuit din nou China, dar și presa, care i-ar fi minimizat modul în care a gestionat pandemia.

„Acesta este același om care v-a spus că până la Paște virusul va dispărea. După vremea caldă, ar fi dispărut – ca un miracol. Și apropo, poate ai putea să-ți injectezi niște înălbitor în braț”, i-a transmis Biden lui Trump.

Trump a susținut în timpul dezbaterii că îndemnul privind consumul de înălbitor pe care l-a făcut la începutul acestui an ca soluție pentru combaterea irusului a fost sarcastic.

Dezbaterea nu a fost lipsită de replici dure, de exemplu pe marginea studiilor. ”Ai fost cel mai slab student din anul tău sau printre cei mai slabi. Nu îmi spune mie despre deșteptăciune. Nu folosi cuvântul ăsta”, a spus Trump despre Biden.

„Tot ce a spus până acum e o minciună. Toată lumea știe că e un mincinos. Aveți idee ce face acest clovn?”, a replicat Biden.

Alte subiecte atinse au fost nominalizarea judecătoarei Amy Coney Barrett la Curtea Supremă, Biden avansând ideea unei numiri abia după alegeri sau planul de asistență medicală al lui Trump.

1 COMENTARIU

  1. Astăzi, însă, promisiunea întemeierii Americii este atacată constant. Prea mulți din SUA pierd legătura cu idealismul și spiritul de libertate și democrație, care au inspirat întemeierea unei lumi noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...