Joe Biden le cere șefilor serviciilor de informații să nu mai permită „scurgerea” de informații privind războiul din Ucraina

Președintele american Joe Biden le-a transmis șefilor serviciilor de informații să nu mai permită „scurgerea” de informații privind războiul din Ucraina către presă, scriu Politico și NBC.

Cererea liderului de la Casa Albă vine după ce marile site-uri de știri americane au dezvăluit, folosind surse din domeniul apărării, că Statele Unite au ajutat Ucraina cu informații care au condus la scufundarea crucișătorului Moskva, precum și la eliminarea mai multor generali ruși.

Președintele Joe Biden a vorbit vineri cu oficiali de top ai serviciilor de informații și apărării, cărora le-a subliniat cât de importantă este munca lor, dar, totodată, le-a transmis că știrile recente din presă despre schimburile de informații dintre SUA și Ucraina sunt contraproductive, scrie NBC, citând doi oficiali ai administrației americane.

Într-o discuție telefonică cu directorul CIA, William Burns, cu șefa Comunității de Informații au SUA, Avril Haines, și cu secretarul Apărării, Lloyd Austin, mesajul președintelui Joe Biden a fost că asemenea dezvăluiri „ne distrag de la obiectivele noastre”, a spus unul dintre oficialii citați de NBC. Celălalt oficial a spus că Biden le-a transmis că aceste „scurgeri” de informații trebuie să înceteze.

CIA și Directoratul Național de Informații au refuzat să comenteze, iar Pentagonul și Consiliul Național de Securitate nu au răspuns solicitărilor de a comenta pe acest subict, mai precizează NBC.

Și editorialistul Tom Friedman de la New York Times a relatat același luru, potrivit Politico. El a scris că Joe Biden a spus „în cel mai puternic și colorat limbaj că acest gen de discuții libere (sursa dezvăluirilor – n.r.) sunt nesăbuite și trebuie să se oprească imediat, înainte să ajungem la un război nedorit cu Rusia. Concluzia zguduitoare a acestor scurgeri de informații este aceea că ele sugerează că nu ne mai aflăm într-un război indirect cu Rusia, ci mai degrabă ne îndreptăm către un război direct – și nimeni nu a pregătit poporul american sau Congresul pentru asta”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Cine este diva care-l strunește pe Sebastian Burduja la Ministerul Energiei

De când a ajuns ministru al Digitalizării și acum al Energiei, deputatul PNL Sebastian Burduja este nedespărțit, atât în țară, cât și în străinătate,...