Joe Biden, supus unui nou examen neurologic. Care este, de fapt, starea președintelui

Publicat: 09 iul. 2024, 11:26, de Corina Oprea, în Internațional , ? cititori
Joe Biden, supus unui nou examen neurologic. Care este, de fapt, starea președintelui
Joe Biden, supus unui nou examen neurologic. Care este, de fapt, starea președintelui

În ultima vreme s-a zvonit tot mai mult că președintele american Joe Biden ar avea probleme grave de sănătate. Anumite surse spuneau chiar că suferă de boala Parkinson, motiv pentru care a fost supus unui nou examen neurologic. Ce spun, de fapt, medicii despre starea acestuia.

Joe Biden, din nou pe mâinile medicilor

În urma dezbaterii cu Donald Trump, au apărut tot mai multe speculații cu privire la starea de sănătate a lui Joe Biden. Mulți au remarcat schimbări în comportamentul și stadiul fizic al președintelui american, de unde și zvonul că ar suferi de Parkinson.

Președintele Joe Biden nu prezintă niciun simptom de Parkinson, conform declarației medicului său personal. Această siguranță este dată de faptul că președintele a fost supus mai multor controale de-a lungul timpului, respectiv vizitele unui reputat neurolog la Casa Albă.

Medicul personal al președintelui, Kevin O’Connor, a publicat o scrisoare detaliată în care a subliniat că Biden nu a consultat niciun neurolog în afara controlului medical anual.

În scrisoarea sa din 28 februarie, O’Connor a menționat că examenul neurologic al președintelui a fost extrem de amănunțit și nu a indicat nicio tulburare neurologica, precum accident vascular cerebral, scleroză multiplă sau Parkinson.

Prestația președintelui cu Donald Trump a fost criticată aspru de către democrați, iar mulți dintre aceștia au numit-o „un dezastru neatenuat”, „o colapsare” și „un accident de mașină cu încetinitorul”.

Conform The New York Times, jurnalele vizitatorilor Casei Albe au arătat că dr. Kevin Cannard, un neurolog specializat în tulburări de mișcare și autor al unei recente lucrări despre boala Parkinson, a vizitat Casa Albă de opt ori între vara trecută și primăvara acestui an. Cu toate acestea, O’Connor a subliniat că președintele Biden nu a fost examinat de dr. Cannard.

Dr. O’Connor a explicat că dr. Cannard, în calitatea sa de consultant în neurologie la Casa Albă, a oferit consultații pentru diverse persoane din cadrul acestei instituții.

„El a organizat în mod regulat consulturi de neurologie la Clinica Medicală de la Casa Albă, în sprijinul a mii de membri activi desemnați pentru operațiunile Casei Albe”, a scris O’Connor.