John McAfee a fost arestat în Spania și își așteaptă extrădarea în SUA

John McAfee, 75 de ani, fondatorul companiei de software de securitate cibernetică, a fost arestat în Spania sub acuzații de evaziune fiscală și reclamă falsă pentru criptomonede.

Autoritatea de control pentru bursă și titluri de valoare (SEC) și Departamentul de Justiție, ambele din SUA, au deschis dosare pe numele lui McAfee. El așteaptă acum să fie extrădat în SUA pentru a răspunde în fața procurorilor.

Departamentul de Justiție urmează să îl trimită în judecată pentru evaziune fiscală și nedeclararea veniturilor în perioada 2014-2018, iar SEC îl acuză că a recomandat anumite criptomonede fără a dezvălui că era plătit cu milioane de dolari pentru acest lucru.

John McAfee riscă mai mulţi ani de închisoare dacă va fi condamnat. Acuzaţiile legate de ilegalităţile fiscale datează din iunie, însă abia acum au fost făcute publice.

McAfee a fondat compania omonimă de software antivirus în anii 1980, dar s-a retras din ea în anii 1990. În 2012, a ajuns în atenţia media din întreaga lume când a fost căutat de oamenii legii după moartea unui vecin al său din Belize.

După ce a scăpat fugind prin junglă, s-a întors în SUA şi s-a înregistrat candidat la alegerile prezidenţiale din 2016. În acest an, McAfee s-a înscris din nou în cursă, dar şi-a oprit campania în martie.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...