JT Grup Oil, acceptată de ASF, să intre pe bursă

Publicat: 24 mai 2024, 14:41, de George Andrei, în ECONOMIE , ? cititori
JT Grup Oil, acceptată de ASF, să intre pe bursă

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat prospectul privind oferta publică iniţială de vânzare a 10 milioane de acţiuni în vederea listării JT Grup Oil, pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), piaţa AeRO.

Oferta se va derula în perioada 28 mai – 10 iunie. Odată cu deschiderea ofertei publice în cadrul sistemului multilateral operat de Bursa de Valori Bucureşti, acţiunile vor fi tranzacţionate sub simbolul „JTG”, anunţă compania.

JT Grup Oil,  va emite 10.000.000 de acţiuni ordinare noi ca urmare a hotărârii adunării generale extraordinare a acţionarilor de majorare a capitalului social.

Valoarea unei acţiuni rezultată în baza raportului de evaluare este de 7,38 lei/acţiune, iar preţul de ofertă la care vor fi tranzacţionate acţiunile este de 6,50 lei per acţiune.

Pentru cererile depuse în primele cinci zile lucrătoare ale perioadei de ofertă, investitorii vor beneficia de o reducere de 16 la sută din preţul de ofertă şi astfel vor putea subscrie la preţul de 5,46 lei/acţiune.

Potrivit prospectului, oferta publică este adresată investitorilor instituţionali şi de retail, investiţia minimă fiind de 300 de acţiuni. Alocarea acţiunilor se va face în ordinea subscrierilor, iar în cazul unei suprasubscrieri, metoda de alocare va fi „pro-rata”.

În urma listării, JT Grup Oil ar urma  să se majoreze cu aproximativ 14 milioane de euro, sumă pe care grupul intenţionează să o investească în noi proiecte şi tehnologii pentru eficientizarea operaţiunilor şi în dezvoltarea şi extinderea gamei de servicii.

„Prin listarea pe piaţa bursieră vom majora capitalul social cu aproximativ 14 milioane de euro, sumă pe care o vom aloca în dezvoltarea unor noi linii de business. Pe lângă distribuirea de dividende sub formă de numerar, avem în plan, în cazul în care performanţele înregistrate anual ne vor permite acest lucru, şi distribuirea dividendelor sub formă de acţiuni gratuite.”, a precizat Bogdan Aldea, Preşedinte al Consiliului de Administraţie şi Directorul General al JT Grup Oil S.A.

În prezent, JT Grup Oil dezvoltă JT Terminal, cel mai nou terminal de produse petroliere lichide de la Marea Neagră. Investiţia în proiect se ridică la 25 milioane de euro şi este finanţată integral din capital propriu, o linie de credit la Unicredit Bank în valoare de 9 milioane de euro şi un grant de infrastructură mare de 11,5 milioane de euro.

În ultimii zece ani, afacerile companiei au crescut, de la 136 milioane lei, în 2014, la aproape 300 milioane lei în 2023.