Judecătorii au hotărât să o elibereze din arest pe mama lui Vlad Pascu

Publicat: 09 oct. 2023, 18:00, de Daria Diaconeasa, în ACTUALITATE , ? cititori
Judecătorii au hotărât să o elibereze din arest pe mama lui Vlad Pascu

Judecătorii au optat pentru eliberarea din arest a mamei lui Vlad Pascu. Femeia a fost reținută preventiv după ce a încercat să influențeze martorii din dosar.

Decizia Tribunalului Bucureștieste temporară și poate fi contestată de DIICOT.

Vlad Pascu, tânărul care a provocat accidentul mortal din 2 Mai, le-a mărturisit procurorilor DIICOT că el și prietenii săi, care erau dealeri de droguri, consumau substanțe interzise de lege.

Conform actelor din dosarul de la instanță, procurorul acestui caz a stabilit „disjungerea cauzei față de infracțiunile prevăzute de art.2 alin.1,2 din Legea 143/2000,cu apl.art.13 alin.1 lit.c din Legea 143/2000, art.38 alin.1 C.P., în săvârșirea cărora au fost implicate mai multe persoane încă neidentificate, urmând ca cercetările față de aceste persoane să fie continuate în dosarul nou format”.

Mai precis, este vorba de articolul care pedepsește „cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc, fără drept, se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi” și „dacă faptele prevăzute la alin. (1) au ca obiect droguri de mare risc, pedeapsa este închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea unor drepturi”.