Judecătorii roboți au ajuns să scrie sentințe. Unde se întâmplă

Judecătorii roboţi au început să intre în pâine și să scrie sentințe în sălile de judecată. Nu se întâmplă în Europa, unde Inteligența Artificială este privită totuși cu oarecare rezerve, spre deosebire de alte părți ale globului, ci în Peru.

ChatGpt a ajutat recent la scrierea unei sentinţe într-un dosar de divorț, în Peru, ceea ce constituie cu adevărat o revoluție în domeniu.

Inteligenţa artificială s-a făcut simțită într-un dosar de divorţ în care judecătorul trebuia să stabilească indemnizaţia de întreţinere care trebuia plătită de un tată fetei sale, potrivit Mediafax.

AI ​​​​a calculat suma în detaliu, la fel cum ar fi făcut și omul cu ajutorul unui calculator. A fost prima dată în justiție când o maşinărie a decis ce trebuie făcut, iar cel mai probabil cât de curând ChatGpt va mai primi și alte sarcini.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Ioana Timofte, nepoata fostului șef SRI, lider de grup infracțional. A...

Mai mulţi angajaţi ISCIR ar fi făcut peste 400 de achiziţii fictive în numele companiei, însușindu-şi banii. ”La data de 24 mai a.c., poliţiştii Direcţiei...