Județele din România unde listele de așteptare pentru vaccinul anti-COVID sunt goale

Nicio persoană nu este înscrisă pe listele de așteptare pentru vaccinare în județul Vrancea. Totuși, acesta nu este singurul județ în care are loc o astfel de situație.

Dacă în urmă cu câteva săptămâni nu erau suficiente vaccinuri, dar erau mulți oameni care doreau să se vaccineze, acum sunt doze de vaccin disponibile, dar nu mai sunt doritori. Datele disponibile marți pe platforma națională de vaccinare arătau ieri că în 4 județe nu se afla nicio persoană înscrisă pe listele de așteptare.

Este vorba despre Vrancea, Suceava, Giurgiu și Mehedinți. Listele de așteptare sunt goale aici, indiferent de vaccin. Nu sunt doritori nici pentru Pfizer, nici pentru Moderna, nici pentru AstraZeneca.

Pe de altă parte, cele mai multe persoane înscrise în listele de așteptare sunt în București, unde sunt înscrise peste 60.600 de persoane, majoritatea pentru vaccinul Pfizer. În Capitală, potrivit platformei de vaccinare, locuri libere sunt doar la vaccinul AstraZeneca, aproximativ 5.300 de doze.

Ținta autorităților este ca până la 1 iunie să se vaccineze 5 milioane de români. Până aseară au fost vaccinate peste 2,7 milioane de persoane cu cel puțin o doză.

Numărul locurilor disponibile pentru vaccinarea împotriva COVID-19 în centrele de vaccinare a depășit ieri pentru prima dată numărul persoanelor înscrise pe listele de așteptare din platforma de programare.

Harta cu locurile libere pentru vaccinarea împotriva COVID-19 poate fi consultată AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...