Județul în care de astăzi toate școlile trec în scenariul roșu

Publicat: 15 oct. 2020, 07:30, de Raluca I. Heroiu, în News , ? cititori
Județul în care de astăzi toate școlile trec în scenariul roșu

Toate unitățile de învățământ dintr-un județ din România trec la scenariul roșu de învățământ începând de joi. Asta înseamnă că, începând de astăzi, toți elevii care învață în Alba Iulia vor participa la cursuri exclusiv online.

Rata de îmbolnăviri din Alba Iulia a depășit 3,1 la mia de locuitori. Decizia închiderii școlilor a fost luată, miercuri, de CJSU Alba.

Toate școlile din Ocna Mureș, Cricău, Unirea, Sebeș, Câmpeni și Vințu de Jos vor trece la scenariul roșu, potrivit Mediafax.

Incidența cazurilor de Covid, în ultimele 14 zile, a ajuns la 3,11 la mia de locuitori în Alba Iulia, la 3,01 în Sebeș, 3,08 în orașul Câmpeni, 4,33 în orașul Ocna Mureș, 3,45 în comuna Cricău, 3,27 în Unirea și 3,31 în Vințu de Jos.

„Pe fondul înregistrării unei incidențe cumulate de peste 3 cazuri de îmbolnăvire cu Sars-Cov-2 la 1.000 de locuitori, în ultimele 14 zile, la nivelul unităților administraiv-teritoriale Ocna Mureș, Cricău, Unirea, începând cu data de 14.10.2010, se suspendă temporar activitățile didactice care presupun prezența față în față în toate unitățile de învățământ, cursurile urmând a se desfășura exclusiv online, în scenariul3-roșu”, se arată în decizia CJSU Alba.