Județul în care localnicii au refuzat să se vaccineze cu Johnson&Johnson

Locuitorii județului Giurgiu nu vor să se vaccineze anti-coronavirus cu serul Johnson&Johnson.

„Începând de sâmbătă, 8 mai, în judeţul Giurgiu a demarat şi efectuarea vaccinării fără programare în platforma electronică, la toate centrele de vaccinare din judeţ, astfel, în prima zi de vaccinare fără programare s-au vaccinat 194 de persoane dintr-un total de 1.298 de persoane vaccinate la toate centrele din judeţ”, se arată într-un comunicat de presă emis luni de Instituţia Prefectului.

Cele mai multe dintre persoanele care s-au prezentat la vaccinare fără programare au mers la Centrul de la Ateneul „Nicolae Bălănescu’ din municipiul Giurgiu, respectiv 160, la Centrul de vaccinare de la Spitalul Judeţean de Urgenţă – şapte persoane şi restul la alte centre din judeţ.

Dintre cele 1.298 de persoane menţionate, 1.090 au fost imunizate cu serul Pfizer, 166 cu serul Moderna, 42 cu serul AstraZeneca, dintre care doar două persoane cu prima doză, şi nicio persoană nu s-a vaccinat cu Johnson&Johnson.

La nivelul judeţului Giurgiu, numărul total de persoane vaccinate împotriva COVID-19, până în prezent, este 73.323, dintre care 25.121 au efectuat ambele doze.

În Giurgiu, rata de incidenţă a cazurilor la mia de locuitori este de 0,66, doar o localitate dintre cele 54 din judeţ, respectiv Putineiu, mai are o rată de 3,15, opt localităţi au incidenţa între 1,10 şi 1,86, iar municipiul reşedinţă a scăzut sub unu la mie şi are o rată de 0,95, iar în 16 localităţi, respectiv o treime din numărul localităţilor din judeţ, rata este zero.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...