Județul în care numărul școlilor care-și reiau cursurile în scenariul roșu a crescut de pe o zi pe alta

Un județ din sudul României a acutalizat lista cu școlile care de luni își reiau cursurile în scenariul roșu, acela în care elevii participă la ore exclusiv online.

Inspectoratul Școlar Județean Teleorman anunțase cu câteva zile în urmă că nouă unități de învățământ din județ își vor desfășura activitatea în scenariul III. În anexa Hotărârii CJSU Teleorman, numărul școlilor încadrate în scenariul roșu a crescut la 13.

De asemenea, conform deciziei CJSU, două şcoli postliceale din Alexandria şi Roşiorii de Vede au fost incluse în scenariul galben. De menționat faptul că în toate celelalte județe s-a hotărât ca școlile postliceale cu profil sanitar să fie incluse în scenariul roșu având în vedere că în mod normal elevii ar fi mers la cursuri și în spitale. Ținând cont de situația epidemiologică, acest lucru este practiv imposibil. Teleorman este însă singurul județ care a luat o hotărâre contrarie.

Unitățile de învățământ din Teleorman care au fost încadrate în scenariul III sunt: Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Teleorman, Clubul Copiilor Zimnicea, Grădiniţa cu program prelungit nr. 6 Alexandria, Grădiniţa cu program prelungit nr. 7 Alexandria, Şcoala Gimnazială „Al. Colfescu” Alexandria, Şcoala Gimnazială nr. 7 Alexandria, Colegiul Naţional „Al. I. Cuza” Alexandria, Şcoala Postliceală Sanitară Alexandria şi Şcoala Gimnazială „Mircea cel Bătrân” Turnu Măgurele, Şcoala Gimnazială nr 6 Alexandria, Grădiniţa cu Program Normal nr. 3 Alexandria, Grădiniţa cu Program Normal nr 5 Alexandria şi Grădiniţa cu Program Normal „Nr. Ghe. Furtună” Botoroaga.

La nivelul judeţului Teleorman, 277 de unităţi didactice încep anul şcolar în scenariul verde, 66 în scenariul galben şi 13 în cel roşu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...