Jumătate dintre țările UE nu susțin reducerea poluării

Target-ul Comisiei Europene este ca până în anul 2030 emisiile de gaze cu efect de seră să fie reduse cu cel puţin 55% faţă de nivelul anului 1990. Acesta ar fi un pas intermediar pentru obţinerea neutralităţii climatice până în anul 2050.

Îngrijorător este că doar aproximativ jumătate dintre statele membre ale Uniunii Europene susțin diminuarea emisiilor cu cel puţin 55% în deceniul acesta.

Statele mai reticente avertizează că economiile lor încă nu sunt pregătite pentru transformări atât de ambiţioase.

Summitul Consiliului European la care vor participa joi şi vineri liderii UE nu va aduce un acord cu privire la noile ţinte climatice, o decizie cu privire la amploarea reducerii emisiilor urmând probabil să fie amânată pentru luna decembrie, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

Dar proiectul concluziilor summitului, consultat de Reuters, nu include nicio ţintă specifică pentru anul 2030. Liderii UE „vor reveni asupra chestiunii” la summitul din decembrie pentru a încerca să ajungă la un acord, conform documentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...