Jumătate dintre urmăritorii lui Joe Biden de pe Twitter nu există!

Publicat: 22 mai 2022, 12:00, de Eliza Popa, în LIFESTYLE , ? cititori
Jumătate dintre urmăritorii lui Joe Biden de pe Twitter nu există!

Aproape jumătate din cei 22,2 milioane de urmăritori actuali ai președintelui Joe Biden pe Twitter sunt conturi false, potrivit unui instrument de audit oferit de compania de software SparkToro.

CEO-ul Tesla, Elon Musk, care încearcă în prezent să cumpere Twitter, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la numărul de conturi false și o potențială restricție ar putea face ca utilizatorii precum Biden să piardă un număr mare de adepți.

Musk, cel mai bogat om din lume, a susținut că 20% dintre conturile de Twitter erau „conturi false/spam” și că această cifră este „de 4 ori mai mare decât pretinde Twitter”.

„Oferta mea s-a bazat pe faptul că dosarele Twitter sunt exacte”, a scris Musk. „Ieri, CEO-ul Twitter a refuzat în mod public să arate dovada de

Nu este clar cum a ajuns Musk la cifra de 20%. El și Agrawal au schimbat luni o serie de tweet-uri despre problema conturilor false.

Câte conturi false sunt pe Twitter

CEO-ul Twitter a mai spus că compania a estimat „în fiecare trimestru” că mai puțin de cinci procente din utilizatorii activi zilnici care pot fi monetizati (mDAU) erau conturi de spam.

Au existat speculații că Musk ar putea folosi problema conturilor false pentru a negocia o ofertă mai bună pentru Twitter. Prețul acțiunilor Twitter este acum de 36,80 USD per acțiune, semnificativ mai mic decât cei 54,20 USD per acțiune pe care Musk i-a oferit.

SparkToro definește adepții falși drept conturi care nu sunt accesibile și nu vor vedea tweet-urile contului (fie pentru că sunt spam, roboți, propagandă etc., fie pentru că nu mai sunt activi pe Twitter). Instrumentul companiei de software a constatat, de asemenea, că contul lui Biden are mai mulți adepți falși decât majoritatea.

Contul lui Musk are peste 93,3 milioane de urmăritori, iar instrumentul SparkToro a constatat că 70,2% dintre aceste conturi sunt false.