Jurnalist spaniol: „Sărăcia energetică reprezintă, în Rusia, un subiect de science fiction”

Jurnalistul publicației El Periodico, Marc Marginedas, a comparat prețurile la energie electrică din Rusia cu cele din Spania și a declarat că „rușii sunt fericiți”, potrivit cotidianului ”Izvestia”. 

Jurnalistul a subliniat, de asemenea, că ”sărăcia energetică” reprezintă, în Rusia, un subiect de science fiction, pentru că prețurile la resure energetice sunt cu mult mai mici decât în Europa Occidentală. „O stare de lucruri determinată de faptul că Rusia exportă petrol și gaze naturale, nu le cumpără de la alte state”, a precizat jurnalistul. 

”Factura la lumină este, în Rusia, de 3,5 ori mai mică decât în Spania, iar plinul la mașină îl costă pe consumatorul rus mai puțin de jumătate din prețul plătit de spanioli”, a spus el. 

Rusia a intrat printre țările europene cu cele mai mici prețuri la energie electrică

Marginedas și-a argumentat poziția cu date de pe portalul GlobalPetrol Prices, conform cărora un kilowatt/oră pentru un consumator casnic costă în Rusia 0,064 dolari (circa 4,5 ruble), în timp ce în Spania, acest indicator este de 0,223 dolari (16 ruble). În același timp, la Moscova, proprietarul unui apartament cu suprafața de 70 metri pătrați plătește pentru energie electrică în jur de 1700 de ruble pe lună, adică mai puțin de 20 de euro, a menționat jurnalistul. 

”Necunoașterea fericită a prețului real al unui kilowatt/oră (…) dobândește expresia sa maximă în noiembrie și decembrie”, a adăugat el. ”Izvestia” notează că, la sfârșitul lunii iunie, s-a anunțat că Rusia a intrat printre țările europene cu cele mai mici prețuri la energie electrică pentru populație, ocupând locul doi al clasamentului. Costul mediu al energiei electrice în Federația Rusie este de 3,6 ruble pe kWh (0, 04 euro). 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Mersul trenurilor. CFR anunţă o avarie în zona Regionalei Iaşi /...

CFR anunţă o avarie în zona Regionalei Iaşi, trenurile IR 1833 (Iaşi - Cluj) si IR 1832 (Cluj - Galaţi) urmând a tranzita zona...
recunoaștere facială

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi Rekognition

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi software-ul său de recunoaştere facială Rekognition, o tehnologie controversată din cauza riscurilor de discriminare, relatează AFP. Gigantul...