Jurnalist The Guardian, impresionat de mobilizarea românilor la graniţa cu Ucraina: O abordare civilizată și umană

Publicat: 09 mart. 2022, 17:45, de Puterea.ro, în Internațional , ? cititori
Jurnalist The Guardian, impresionat de mobilizarea românilor la graniţa cu Ucraina: O abordare civilizată și umană

Un jurnalist al publicaţiei The Guardian, care a ajuns în România din Ucraina, după şase ore petrecute în zăpadă şi vânt, se declară impresionat de mobilizarea românilor la graniţă.

”Caz de manual al unei abordări civilizate şi umane a refugiaţilor”, afirmă el. Şeful DSU, Raed Arafat, cel care a distribuit postarea ziaristului, le mulţumeşte tuturor celor care stau zi şi noapte pentru a oferi ajutor.

Raed Arafat distribuie, miercuri, pe Facebook, postarea de pe Twitter a unui jurnalist al publicaţiei The Guardian. ”O postare din partea unui reporter “The Guardian” care merită trimisă tuturor. Felicitări şi mulţumim celor care sunt zi si noapte pe teren să sprijine pe cei care au cea mai mare nevoie de suport in aceste zile”, a scris Arafat pe Facebook.

Jurnalistul Shaun Walke scrie că a plecat din Ucraina în România.

”Cozi uriaşe de peste 6 ore în zăpadă şi vânt, cauzate de controalele la frontiera cu Ucraina. Pe partea României: mâncare, băuturi calde, autobuze gratuite, ajutor, voluntari, amenajare camere. Călătorie gratuită cu trenurile”, afirmă jurnalistul în mesaj.

Acesta se declară impresionat de ceea ce a găsit la graniţă: ”Caz de manual al unei abordări civilizate şi umane a refugiaţilor”.

Încă din primele ore ale declanşării conflictului armat din Ucraina, mii de voluntari s-au îndreptat spre judeţele de graniţă unde acordă ajutor refugiaţilor care ajung din zona de conflict, scrie news.ro.

De asemenea, în întreaga ţară s-au mobilizat oameni, firme, voluntari, ONG-uri pentru a veni în sprijinul celor care fug din calea războiului.