Jurnalista Christiane Amanpour a refuzat să poarte văl și președintele Iranului a refuzat să-i acorde un interviu

Christiane Amanpour, binecunoscuta jurnalistă a televiziunii CNN, a afirmat, joi, că întrucât a refuzat să poarte un văl în timpul interviului cu președintele Iranului, Ebrahim Raisi, întâlnirea față în față între cei doi a fost anulată, transmite AFP.

Potrivit mesajelor pe Twitter ale șefei secției internaționale a CNN, înainte de interviu, un consilier al președintelui iranian i-a spus că Ebrahim Raisi ”sugera” ca aceasta să poarte un văl ”întrucât sunt lunile sfinte Mouharram și Safar”.

”Interviul nu a avut loc. În contextul în care manifestaţiile continuă în Iran şi sunt ucişi oameni, ar fi fost important de vorbit cu preşedintele Raisi’”, a scris Christiane Amanpour, care a postat o fotografie cu ea în faţa unui fotoliu gol.

În ultimele zile, în mai multe orașe, iranienii protestează legat de moartea unei tinere – Mahsa Amini – în timp ce era reținută de poliție pentru că nu ar fi purtat vălul.

Protestele s-au soldat cu 17 morţi, potrivit guvernului iranian. Totuși organizaţia neguvernamentală Iran Human Rights (IHR, cu sediul la Oslo) vorbește de cel puţin 31 de civili ucişi în ultimele şase zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...