Jurnalista rusă Marina Ovsyannikova este din nou arestată

Marina Ovsyannikova, jurnalista rusă care a devenit faimoasă după ce a protestat împotriva războiului din Ucraina, intrând în direct și arătând un afiș prin care cerea să înceteze conflictul declanșat de țara ei, a fost arestată din nou.

De data asta, acuzația e de știri false despre Forțele Armate Ruse și jurnalista riscă până la 10 ani de închisoare. Tribunalul Basmanny din Moscova a acceptat, de fapt, cererea procurorului și a stabilit două luni de arest la domiciliu.

Avocatul jurnalistei, Dmitri Zakhvatov, a declarat pentru AFP: „Suntem în prezent cu anchetatorii. Ziarista a fost reținută. De asemenea, au fost efectuate percheziții în casa reporterului disident”. Despre faptul că i-a fost percheziționată casa, anunțase și jurnalista la televiziunea unde lucrează. Ea precizase că a făcut obiectul unui adevărat raid de inspecție efectuat de zece ofițeri ai Comisiei de Investigare a Federației Ruse, operațiune care i-a speriat fiica ei.

Ovsyannikova, după ce a arătat o pancartă prin care spunea să înceteze războiul, a fost protagonista unui alt protest și crede că de aici vin acuzațiile de acum. Pe 15 iulie, pe terasamentul Sofiyskaya din Moscova, a afișat o pancartă în care îl acuza pe președintele rus că este un „ucigaș”. Pe pancartă mai scria: „soldații tăi sunt fasciști. 352 de copii sunt morți. Câți alți copii trebuie să moară pentru ca tu să te oprești?”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...