Jurnaliști morți, răniți, dați dispăruți, răpiți…

Războiul e, mereu, distrugător de destine și de vieți. Nici cel din Ucraina nu face excepție. Și, desigur, nici jurnaliștii nu sunt scutiți, ocoliți ori uitați de moarte, că doar nu au stea în frunte.

Încercând să-și facă meseria și să transmită lumii știri și date despre evenimentele sângeroase din Ucraina, în cele 91 de zile de război, 29 de jurnaliști au fost uciși de bombele trupelor ruse. De fapt, cifrele comunicate de Institutul de Informare de Masă (IMI), arată așa: 29 de jurnalişti morți, dintre care 7 în timp ce, filmau, culegeau date, transmiteau live. Dinte ei, trei sunt ucraineni şi 4 străini.

De asemenea, mai avem: 9 jurnalişti răniţi, 15 dați dispăruți, dar și 9 cazuri de răpire a jurnaliştilor de către ruşi. Mai adăugăm cel puțin 113 insituții mass-media regionale care au fost nevoite să-și înceteze activitatea din cauza amenințărilor din partea ocupanților ruși, dar și a ocupării redacțiilor de către trupele invadatoare.

Practic, de la începutul invaziei ruse în Ucraina, au fost, cumulate, 280 de crime împotriva jurnaliştilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...