Jurnaliștii Puterea agresați fizic de membrii PSD la Râmnicu Sărat

Publicat: 08 iun. 2024, 22:06, de Victor Scarlat, în Dezvăluiri , ? cititori
Exclusiv
Jurnaliștii Puterea agresați fizic de membrii PSD la Râmnicu Sărat

Vlad-Ștefan Orjan, jurnalist de investigații al publicației Ziarul Puterea din București, a fost agresat fizic astăzi dimineață de către membrii PSD Râmnicu Sărat, chiar sub ochii poliției. Incidentul a avut loc în timp ce jurnalistul desfășura activități specifice investigațiilor sale, menite să continue seria de dezvăluiri privind neregulile din administrația publică locală PSD din această localitate.

În ultimele luni, Vlad-Ștefan Orjan a realizat numeroase anchete și dezvăluiri privind posibile probleme de ordin penal în cadrul administrației locale PSD, anchete care au atras atenția autorităților și publicului. În dimineața de 8 iunie, aflat în Râmnicu Sărat pentru a continua investigațiile, jurnalistul a fost atacat de un grup de indivizi, între care se numără Grigoraș Nelu, consilier local PSD aflat sub control judiciar pentru fraudă cu fonduri europene, Sebastian Cîrjan, fiul actualului primar PSD, și Stoian George, candidat la consiliul local din partea PSD și profesor de judo. Alături de aceștia, alte zeci de membri și simpatizanți PSD au participat la agresiunea asupra jurnalistului.

„M-au păcălit că vor suna la poliție, dar au sunat la partid! În doar câteva minute zeci de membrii PSD m-au încercuit! Am fost împins, lovit, mi-au rupt hainele și m-au împiedicat să-mi continui munca de jurnalist. Poliția era la doar doi pași distanță, dar nu a intervenit eficient,” a declarat Vlad-Ștefan Orjan.

După incident, jurnalistul a depus plângere la poliție, iar cei implicați sunt cercetați pentru loviri și alte violențe, privare de libertate și distrugere. „Acțiunea bine pusă la punct de PSD Râmnicu Sărat nu mă face decât să continui și să-mi dea tăria că munca mea depusă în ultimele luni se pare că a dat roade. Disperarea unora care au lucrat doar la stat și doar cu statul, niciodată în privat, s-a manifestat printr-un atac asupra mea, în încercarea lor disperată de a câștiga din nou primăria și de a prădui banii publici,” a adăugat Orjan.

Acesta a subliniat că reacția violentă a celor implicați nu face decât să confirme importanța și impactul dezvăluirilor sale, motivându-l să continue lupta pentru adevăr și transparență în administrația publică.

„Acțiunea lor disperată nu face decât să-mi întărească hotărârea de a lupta în continuare pentru adevăr și transparență. Așa să ne ajute Dumnezeu!”, a încheiat Vlad-Ștefan Orjan.

Incidentul atrage din nou atenția asupra pericolelor la care sunt expuși jurnaliștii de investigație și asupra necesității protecției acestora în exercitarea profesiei. Autoritățile sunt așteptate să ia măsuri pentru a asigura siguranța jurnaliștilor și pentru a sancționa orice formă de agresiune îndreptată împotriva lor.