Justiţia belgiană, palmă pentru autorități: Teatrele, nepericuloase

Justiţia belgiană a suspendat închiderea teatrelor și sălilor de spectacol, pentru că autorităţile nu au demonstrat de ce ar fi locuri deosebit de periculoase. Potrivit presei, autoritățile au primit astfel o palmă pentru măsurile luate.

Închiderea teatrelor şi a sălilor de spectacol a fost anunţată săptămâna trecută în Belgia de prim-ministrul Alexander De Croo pentru a opri răspândirea variantei Omicron a coronavirusului, relatează AFP.

Autorităţile nu au demonstrat ”în ce mod sălile de spectacol din sectorul cultural ar fi locuri deosebit de periculoase pentru sănătatea şi viaţa oamenilor deoarece favorizează răspândirea coronavirusului până în punctul în care este necesară ordonarea închiderii”, a apreciat Consiliul de Stat, cea mai înaltă instanţă administrativă belgiană, scrie agerpres.ro. Guvernul belgian a decis pe 22 decembrie să închidă teatrele, sălile de spectacol şi cinematografele, provocând indignarea lumii culturale în Belgia.

Câteva mii de peroane, 5.000 conform poliţiei, au manifestat duminică la Bruxelles pentru a cere retragerea acestei măsuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole