Kamala Harris, Vicepreședintele SUA: Dacă Rusia invadează Ucraina, vom impune costuri economice fără precedent

Vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii, Kamala Harris, a avertizat sâmbătă că forţele NATO în Europa de Est vor fi întărite şi mai mult dacă Rusia va ataca Ucraina, şi a prevenit Moscova că se expune unor sancţiuni economice severe fără precedent.

„Pot afirma cu certitudine absolută că, dacă Rusia invadează Ucraina, Statele Unite, împreună cu aliaţii şi partenerii noştri, vor impune costuri economice semnificative, fără precedent. Am pregătit măsuri economice care vor fi rapide, severe şi unite. Vom ţinti instituţii financiare şi industrii cheie ale Rusiei”, a declarat, în cadrul condefinței de securitate de la Munchen, Vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii, Kamala Harris.

Oficialul american a adăugat că nu se vor opri doar la măsurile economice, ci își vor întări și mai mult aliații din NATO pe flancul estic.

„Rusia continuă să se declare pregătită să negocieze. Însă în acelaşi timp, ea reduce calea diplomaţie”’, a acuzat vicepreşedintele SUA, subliniind că acţiunile Rusiei pur şi simplu nu corespund declaraţiilor. În acelaşi discurs, Kamala Harris a amintit că Statele Unite au desfăşurat deja în jur de 6.000 de militari suplimentari în România, Polonia şi Germania.

Forţele noastre „nu vor fi desfăşurate pentru a lupta în Ucraina”, care nu este membră a Alianţei atlantice, dar „vor apăra fiecare centimetru al teritoriului NATO”, a mai declarat vicepreședintele SUA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Atac cu 130 de rachete în Tel Aviv. Ambasadorul Israelului în...

Ploaie de rachete lansate din Fâşia Gaza spre metropola israeliană Tel Aviv. Mişcarea islamistă Hamas a anunţat marţi seara că a lansat 130 de...

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...