Kane Group va deschide restaurant, berărie și cafenea în proiectul de reconversie al fostei fabrici de bere Grivița

Proiectul de consolidare și reconversie al fostei fabrici de bere Grivița, fondată în 1869 de afaceristul Erhard Luther sub nume propriu, a semnat un parteneriatul cu Kane Group pentru dezvoltarea funcțiunilor de la parterul clădirii Orzărie, unul dintre cele patru monumente aflate în plin proces de restaurare, consolidare și reconversie. Parterul imobilului va include un restaurant, berărie și cafenea.

Potrivit parteneriatului, actualul proiect denumit Fosta Fabrică va finanța amenajarea spațiilor în care vor funcționa restaurantul cu berărie și cafeneaua administrate de Kane Group. Astfel, lituanienii de la Hanner, dezvoltatorul proiectului va investi în întreaga gamă de echipamente, instalații, instalații bere custom-made și amenajare de arhitectură necesare funcționării spațiilor respective, realizate în conformitate cu cerințele Kane Group.

Orzărie, Fosta Fabrică

„Proiectul Fosta Fabrică începe cu adevărat atunci când se termină lucrările de construcție”, a declarat Mindaugas Valuckas, CEo și membru al boardului Hanner, dezvoltatorul Fosta Fabrică. „Vom păstra în proprietatea noastră mare parte din clădiri și vom dezvolta una dintre cele mai mari comunități de antreprenoriat local în domeniul horeca. Chiar dacă acum acest segment a fost puternic afectat în contextul restricțiilor determinate de pandemia COVID-19, considerăm că merită cu prisosință să investim în viitorul unei industrii cu un rol major în viața comunității”, a subliniat Valuckas.

Orzăria, fost siloz al fabricii de bere Luther

Orzăria este un fost siloz din incinta fostei fabrici de bere Luther, cu arhitectură Art Deco. Consolidarea clădirii a ridicat mari provocări de proiectare, și astfel clădirea a intrat în proces de re-autorizare, după ce echipa de ingineri structuriști și echipa de arhitecți au identificat o nouă soluție tehnică.

Investiția în proiectul Fosta Fabrică depășește 40 de milioane de euro, acesta aflându-se în imediata apropiere a stației de metrou Basarab, a pasajului Basarab și a Gării de Nord. Conversia fosteo fabrici de bere este cea mai mare realizată de un investitor privat în București. După finalizare, estimată în 2022, Fosta Fabrică va include berărie, restaurante, cafenea, brutărie, food-court, aprozar, salon de frumusețe, ateliere de pregătire profesională, elemente muzeale despre istoria Luther, spații culturale și de evenimente, spații de joacă pentru copii, co-working, spații de birouri, primele loft-uri din România, apartamente noi și spații publice.     

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Judecător unic în România: S-a pensionat a doua zi după ce...

Mişcare interesantă în Justiţia română, care devoalează interesele din dosarele cu miză. Judecătorul Nicolae Comaromi (FOTO) de la Tribunalul Timiş”, pensionat pe 22 decembrie...