„Kaufland”, amendat pentru alimente alterate și încasarea unor prețuri mai mari decât cele de la raft

În urma mai multor reclamații ale gălățenilor, inspectorii de la „Protecția Consumatorului” au descins la unul din magazinele „Kaufland” din oraș, aplicând amenzi în valoare de 59.000 de lei pentru neregulile constatate.

„Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Galaţi a desfășurat o acțiune de control la supermarketul SC Kaufland Romania SCS, amplasat în zona Ultimul Leu, din municipiul Galați, în urma unei reclamații.

Pentru neregulile constatate, comisarii CJPC Galaţi au aplicat următoarele sancțiuni: trei amenzi contravenționale, în valoare de 59.000 lei, un avertisment și oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme”, se spune în comunicatul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Galaţi.

Una din neregulile constatate de echipa de control pune pe gânduri orice client al unui supermarket din această rețea, deoarece la casa de marcat sunt facturate și încasate prețuri mai mari decât prețurile afișate la raft. Una dintre abaterile trecute în procesul verbal de control este următoarea:

„utilizarea unor practici comerciale incorecte prin încasarea la casa de marcat a unor prețuri mai mari decât cele afișate la raft (la budincă, creioane colorate, ascuțitori, trusă compas, etc)”.

La unele produse, diferența de preț încasată în plus este și de 4 lei. Spre exemplu, prețul afișat la raft pentru un set de pensule este de 7,99 lei, iar la casa de marcat prețul scanat este de 11,99 lei.

Evident că la casa de marcat nu are nimeni timp să verifice dacă prețul de pe bon este același cu prețul afișat la raft, mai ales că în condițiile în care sunt prețuri din ce în ce mai mari la mai toate categoriile de produse, este neplăcut să constați abia când ajungi acasă că ai cheltuit mai mult decât ar fi trebuit.

Alte nereguli constatate la „Kaufland”-ul de la „Ultimul Leu” au vizat prezența la raft a unor alimente alterate sau cu termenul de valabilitate depășit:

„Abaterile constatate în timpul controalelor au fost:

– comercializarea unor produse alimentare depreciate (lamâi cu spori de mucegai, flori în ghivece, care erau ofilite, conserve de pește cu ambalajele deformate, etc)

– comercializarea unor produse alimentare cu data durabilității minimale depășită”, se mai spune în comunicatul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Galaţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole