Kaufland renunță la achiziția pentru 7,4 mil. euro a sediului Braiconf

Kaufland a renunțat la decizia de a cumpărăa sediul Braiconf din Brăila – o tranzacție de peste 7,4 milioane de euro – , deși a fost semnat un antecontract. Kaufland și-ar fi dorit demolarea clădirii și construirea unui hypermarket, însă Municipalitatea nu a fost deloc încântată de planurile companiei de retail.

În urmă cu aproximativ două luni de zile, informația că sediul și terenul de peste 10.000 mp ale brandului vechi de peste 70 de ani va fi vândut.

Au existat inclusiv discuții ale tandemului Braiconf-Kaufland cu primarul Marian Dragomir, care, la acea vreme, nu s-a arătat deloc deschis planului.

„Braiconf SA informeza actionarii și potențialii investitori că nu a fost semnat actul adițional la antecontractul de vânzare-cumpărare pentru încasarea avansului prevăzut la punctul 6 din Hotărârea AGEA nr. 12/2021, promitentul-cumpărător propunând, la dată de 25.05.2021, încetarea antecontractului”, se precizează într-un anunț publicat la Bursă de Valori București.

Actionarii Braiconf aprobaseră, pe 12 aprilie, vânzarea terenului cu o suprafață de 10.000 mp, pe care se află fabrica actuală, către Kaufland, la un preț de aproape 7,5 milioane de euro.

Primarul Marian Dragomir nu a făcut foarte multe comentarii, însă a ținut să menționeze că „era imposibil să demolezi în acea zona”.

„Nu vreau să vorbesc despre tranzacția în sine, căci vorbim de entități private… Cu siguranță, dacă se ajungea acolo, legea era respectată ad litteram și Primăria nu făcea excepții de la nimic. Am spus de la început că nu sunt de acord și e opinia mea, pe care o mențîn. Imaginați-va cum ar fi fost demolarea… Totuși, dacă suntem realiști… e imposibil să demolezi în acea zona!”, a explicat edilul în DeBrăila.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...