Kebap turcesc pe autostrăzile din România. Avansuri record, plătite de CNAIR

Ministerul Transporturilor, prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere decontează facturi record pentru construcția autostrăzii de centură a Capitalei și autostrada Transilvania. Două firme din Turcia primesc în avans peste 40 milioane de euro pentru două loturi de autostradă.

Turcii de la Alsim Alarko au depus o factură record pentru proiectarea și execuția autostrăzii de centură a Bucureștiului. Nici nu s-a uscat ștampila pe ordinul de începere a lucrărilor pentru lotul 1 al Autostrăzii de Centură București Sud (A0 Sud), document înmânat de ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, că turcii de la Alsim Alarko au înregistrat la CNAIR o factură în valoare de 132,6 milioane lei.

Potrivit unor surse guvernamentale, factura în valoare de 132,6 milioane lei înseamnă avansul pentru lucrări, valoarea contractului fiind de 830.679.662,15 lei, fără TVA.

Lotul 1 din autostrada de centură a Capitalei, A2 – CF902 (Jilava), are o lungime de16,3km, constructor este Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AS, contractul fiind semnat în august 2019.

Și turcii de la Nurol Insaat încasează un avans substanțial pentru un lot din autostrada Transilvania. Mai exact, NUROL INSAAT VE TICARET A.S. a depus la CNAIR o factură, în valoare de 68,56 milioane lei, avans pentru contractul de „Proiectare și execuție Autostrada Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea, Secțiunea 3B: Mihăiești – Suplacu de Barcău, Subsecțiunea 3B5: Nușfalău – Suplacu de Barcău (km 66+500 – km 80+054.044)”.

Contractul în valoare de 384.138.887,89 lei fără TVA a fost semnat cu antreprenorul NUROL INSAAT VE TICARET A.S. Lungimea acestui tronson este de 13,54 km. Durata acestui proiect este de 24 de luni, dintre care: 6 luni perioada de proiectare și 18 luni perioada de execuție a lucrărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...