Kelemen Hunor: „Trebuie să ieşim din acest cerc vicios”

Vicepremierul Kelemen Hunor, președintele UDMR, a declarat că România trebuie să iasă din acest cerc vicios în care practic se schimbă Guvernul la un an. Acesta a insistat că e nevoie de stabilitate deoarece „nu se poate lucra într-un astfel de ritm”.

De asemenea, Kelemen Hunor îți exprimă speranța că PSD și PNL, partenerii de guvernare, doresc, de asemenea, stabilitatea țării. „Trebuie să ieşim din acest cerc vicios în care România a intrat. Din 2012 noi am avut 10, 11, 12, 13 guverne, nici nu pot să le număr, ceea ce înseamnă că aproape niciun guvern nu a stat mai mult de un an de zile. Erau guverne cu 6 luni, unele guverne cu un an şi ceva. Dar vă daţi seama că nu se poate lucra într-un astfel de ritm. Şi trebuie să încercăm să rupem acest cerc vicios şi să asigurăm stabilitate, este responsabilitatea noastră comună, dacă tot ne-am adunat în această coaliţie”, a declarat Kelemen Hunor joi, la Antena 3.

Nu va fi simplu

 Kelemen Hunor a mai punctat că UDMR va continua să fie un factor de echilibru în coaliție, dar trebuia ca PSD și PNL să fie și ele solidare. „Nu va fi simplu, trebuie să spun acest lucru, nu trebuie să ne ascundem după degete. După 4, 5, 6 ani, cât au fost ei adversari, nici nu ştiu, e greu să găseşti de la o zi la alta, în 24 de ore, într-o săptămână, să regăseşti încrederea. Când era USL-ul vechi (…), mi s-a părut că va merge, dar nu a mers şi de atunci tot timpul era o adversitate. Până la urmă suntem oameni maturi, sunt convins că şi colegii mei doresc stabilitate şi atunci vom reuşi”, a mai afirmat președintele UDMR.

Vizavi de relația cu președintele Iohannis, a declarat că are o relație corectă cu președintele României, Klaus Iohannis, fiind „o relaţie între preşedintele României şi liderul unui partid din coaliţia de guvernare”. Întrebat de ce nu a fost la recepţia de Ziua Naţională, Kelemen Hunor a afirmat: ”Nu am fost în Bucureşti, am fost – şi am anunţat – am fost la Cluj, pentru că trei-patru săptămâni, când au fost negocierile, nu am prea ajuns pe acasă”.Nu a fost nicio supărare, am fost invitaţi cu toţii, eu am spus şi premierului că iau câteva zile de concediu să stau cu copiii. Ceilalţi colegi ai mei la fel, pentru că toţi au copii mici. Am fost acasă fiecare”.

Eu cu speculaţiile nu am ce face şi chiar nici nu-mi place să răspund în fiecare an, de fiecare dată. Lucrurile sunt extrem de simple şi extrem de clare. Trebuie să ne respectăm reciproc şi în condiţiile în care avem o altă interpretarea istoriei şi să ne întoarcem către viitor”, a mai adăugat Kelemen Hunor, la Antena 3.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole