Kia a dezvăluit modelul electric EV6

Publicat: 16 mart. 2021, 12:15, de Răzvan Zamfir, în Auto , ? cititori
Kia a dezvăluit modelul electric EV6

Kia a prezentat primele imagini ale designului exterior și interior ale modelului EV6. Anunțat acum câteva zile, acesta se bazează pe Electric-Global Modular (E-GMP). Detaliile tehnice nu sunt încă menționate, dar premiera este așteptată pentru luna martie.

Pentru primul model E-GMP, pentru care Kia publicase deja primele teasere săptămâna trecută, designerii Kia au luat o direcție complet nouă. Grila radiatorului „Tiger Nose” care a caracterizat până acum capătul majorității modelelor Kia nu se mai găsește pe EV6. Cele două faruri sunt acum conectate doar printr-un element orizontal simplu, iar admisia inferioară de aer este de asemenea simplă. Cea mai izbitoare caracteristică din față sunt farurile mari și reproiectate. Modelul are un design cu un iz oldies nedefinit, complet diferit de modelele anterioare ale coreenilor.

Compania coreeană spune că EV6 a fost proiectat conform noii filozofii de proiectare „Opposites United”.

Kia nu oferă informații despre detaliile tehnice ale mașinii electrice odată cu dezvăluirea designului EV6. În prezent, punctul de referință sunt datele cheie cunoscute ale Ioniq 5, care este oferit cu două dimensiuni ale bateriei (58 și 73 kWh), fiecare dintre baterii fiind disponibilă cu tracțiune integrală și spate. Puterea de acționare este cuprinsă între 125 și 225 kW. Cu arhitectura sa de 800 de volți, se spune că Ioniq 5 poate încărca baterii de la 10 la 80% în 18 minute.