Kim Jong-un a interzis coafurile „non-socialiste” şi blugii mulaţi

Liderul nord-coreean, Kim Jong-un, a interzis recent coafurile „non-socialiste” şi blugii mulaţi, de teama că moda va stârni dorinţe capitaliste în rândul tinerilor, relatează Fox News.

Între coafurile interzise în statul totalitar se numără chica, părul vopsit ori ţepos, iar doar 15 tunsori „corespunzătoare” au primit undă verde pentru cetăţeni.

Trebuie să fim precauţi cu privire la cel mai mic semn de stil de viaţă capitalist şi să luptăm pentru a scăpa de el”, a scris ziarul nord-coreean Rodong Sinmun, potrivit cotidianului britanic Daily Express.

Nord-coreenilor nu le este permis să poarte blugi rupţi, tricouri cu sloganuri ori cercei în urechi sau nas. 

Istoria ne învaţă o lecţie esenţială, aceea că o ţară poate deveni vulnerabilă şi, eventual, poate colapsa ca un zid umed, îndiferent de puterea economică sau de apărare, dacă nu îşi menţine stilul de viaţă”, a mai scris ziarul nord-coreean.

Autorităţile de la Phenian au interzis de-a lungul timpului numeroase simboluri ale culturilor străine, inclusiv stilul muzical k-pop, originar din Sud şi popular la nivel global.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...