Kim Jong Un îndeamnă Coreea de Nord să se pregătească atât ”de dialog, cât şi de confruntare” cu SUA

Dictatorul nord-coreean Kim Jong Un considerăcă ţara sa este necesar să se pregătească atât ”de dialog, cât şi de confruntare” cu Statele Unite – într-o primă reacţie faţă de politica coreeană a preşedintelui american Joe Biden, relatează AFP.

Joe Biden, căruia Phenianul îi denunţă ”politica ostilă”, nu exclude să se întâlnească într-o bună zi cu Kim Jong Un, însă subliniază că nu va face acest lucru fără un angajament clar din partea acestuia din urmă.

Negocieri între Statele Unite şi Coreea de Nord rămân blocate în continuare, după eşecul celui de-al doilea summit al lui Donald Trump cu Kim Jong Un, la Hanoi, în Vietnam, în 2019.

Kim ”a subliniat necesitatea de a ne pregăti atât de dialog, cât şi de confruntare, mai ales de a ne pregăti deplin de confruntare”, într-un discurs cu privire la strategia sa faţă de Washington, în a treia zi a unei reuniuni plenare a Comitetului Central al Partidului Muncitorilor (unic), potrivit agenţiei oficiale nord-coreene de presă KCNA.

El ”a îndemnat să se reacţioneze puternic şi rapid faţă de o o situaţie care evoluează rapid şi ca eforturile să se concentreze asupra unei preluări a unui control stabil asupra situaţiei în peninsula coreea”, potrivit agenţiei.

Kim Jong Un a cerut menţinerea unei ”contraacţiuni strategice şi tactice adecvate” împotriva Statelor Unite şi a subliniat necestatea ”consolidării poziţiei strategice şi rolului activ” al Coreei de Nord şi creării unei ”atmosfere externe favorabile” iniţiativei sale, potrivit agenţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole