Klaus Iohannis a promulgat Legea carantinării și izolării

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat, sâmbătă, 18 iulie, decretul privind promulgarea Legii privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Senatul României a adoptat, joi seară, în calitate de for decizional, proiectul de lege privind carantina și izolarea. Potrivit președintelui interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, proiectul Guvernului a fost modificat în proporție de 90% în Senat.

Președintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc a anunțat joi seară că proiectul Guvernului a fost modificat în proporție de 90%.

„După un maraton de dezbateri, am reuşit în urmă cu puţin timp să finalizăm raportul Comisiei juridice asupra legii cunoscută pentru public drept legea carantinei. Faţă de forma proiectului trimisă în Parlament, proiectul a suferit schimbări în proporţie de 90%”, a anunțat, joi seara, Cazanciuc.

Cazanciuc a mai spus că „Guvernul a trimis către Parlament un proiect extrem de şubred”.

„Am reparat în Comisia juridică acele nedreptăţi, oferind în acelaşi timp autorităţilor pârghiile pentru a fi eficiente împotriva epidemiei. Am eliminat acea posibilitate ca statul să confişte bunuri, sub motiv de pandemie”, a menționat Cazanciuc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...