Klaus Iohannis a promulgat legea pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificați în programul fiscal-bugetar 2022

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, Legea pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2022.

Obiectul de reglementare al legii îl reprezintă aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal bugetar pe anul 2022, în conformitate cu prevederile Legii responsabilităţii fiscal-bugetare nr.69/2010.

Potrivit legii, plafonul soldului bugetului general consolidat, exprimat ca procent în Produsul Intern Brut, este în anul 2022 de 5,8 %, iar în anul 2023 de 4,4 %. Plafonul cheltuielilor de personal ale bugetului general consolidat, exprimat ca procent în produsul intern brut, este de 8,8% în anul 2022 şi de 8,2% în anul 2023.

Plafonul privind datoria publică, conform metodologiei Uniunii Europene pentru sfârşitul anului 2022, este de 49,8 % din Produsul Intern Brut.

În anul 2022, plafonul privind finanţările rambursabile, care pot fi contractate de către unităţile/subdiviziunile administrativ-teritoriale, este în sumă de 1.600 milioane lei, iar plafonul privind tragerile din finanţările rambursabile contractate sau care urmează a fi contractate de către unităţile/subdiviziunile administrativ-teritoriale, este în sumă de 2.000 milioane lei.

Valoarea finanţărilor rambursabile, care poate fi autorizată anual pentru o unitate/subdiviziune administrativ-teritorială, este de maximum: a) 50 milioane lei, în cazul comunelor; b) 100 milioane lei, în cazul oraşelor; c) 150 milioane lei, în cazul municipiilor, sectoarelor municipiului Bucureşti şi judeţelor.

Plafonul privind emiterea de garanţii de către Guvern, prin Ministerul Finanţelor şi de către unităţile/subdiviziunile administrativ-teritoriale, pentru anul 2022, este de 30.000 milioane lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Șeful medicilor din Dolj, Tudorel Ciurea, cere „taxă de protecție” pentru...

Colegiul Medicilor Dolj a devenit, din octombrie 2020, feuda nababului medic Tudorel Ciurea. Practic, din acel moment, medicii doljeni au intrat în era șantajului...