Klaus Iohannis: Armele chimice şi biologice sunt interzise. Nu putem să pornim de la premisa că cineva le foloseşte

Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat joi că armele chimice sunt interzise şi şi-a exprimat speranţa că semnatarii tratatelor internaţionale care menţionează acest lucru îşi vor respecta angajamentul.

„Armele chimice şi biologice sunt interzise prin tratatele internaţionale şi nu putem să pornim pur şi simplu de la premisa că cineva le foloseşte. Noi toţi sperăm să rămână aşa şi toţi semnatarii tratatelor internaţionale să respecte ceea ce s-a decis”, a declarat Klaus Iohannis, înainte de a participa la Summitul extraordinar al NATO, care are loc la Bruxelles.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a avertizat joi că un atac chimic al Rusiei în Ucraina „ar schimba enorm natura” conflictului şi ar putea afecta ţări aliate vecine, relatează EFE, care remarcă faptul că şeful Alianţei Nord-Atlantice nu a dorit să speculeze dacă o astfel de situaţie ar motiva o reacţie de apărare a alianţei.

La summitul de joi, liderii NATO vor discuta despre consolidarea Flancului Estic, respectiv crearea de patru noi grupuri de luptă în România, Bulgaria, Slovacia și Ungaria.

Totodată, liderii trebuie să fie de acord cu creșterea investițiilor în apărare și a subliniat că NATO este gata să reacționeze la orice fel de atac. China trebuie să condamne agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, a afirmat secretarul general al NATO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...