Klaus Iohannis, despre accidentele din România: E o tragedie. Lumea la noi e din ce în ce mai nervoasă

„O tragedie” a fost răspunsul președintelui Klaus Iohannis, întrebat care este părerea lui în legătură cu numeroasele accidente din ultimul timp din România.

Pe lângă lipsa drumurilor, o altă cauză a acestor accidente este faptul că lumea la noi e din ce în ce mai nervoasă”, a declarat Iohannis.

Președintele s-a aflat miercuri într-o vizită în Parcul Natural Comana, iar la declarații a fost întrebat ce părere are despre accidentele tot mai dese, soldate cu zeci de morți, care se petrec pe șoselele din țară. 

Este o tragedie ce se întâmplă și este clar că un element este lipsa de drumuri. Dacă aveți curiozitatea să circulați și probabil ați făcut-o prin țară, ați văzut că se circulă din ce în ce mai greu. Pe de altă parte, lumea la noi este extraordinar de nervoasă, tot timpul. Este un factor care duce la tot felul de incidente. Legislația poate să fi înăsprită, nu am nimic împotrivă. Pot fi realizate tot felul de instalații, unele de avertizare, altele chiar de măsurare”, a precizat Iohannis.

Șeful statului a mai spus că este nevoie de drumuri mai multe și mai bune, dar și de o mai bună disciplină a șoferilor. 

E clar că fără o mai bună disciplină și fără drumuri mai bine realizate și mai multe, nu vom stăpâni fenomenul și este trist. Este foarte trist, mai ales acum în perioada de concedii în fiecare zi citim despre accidente rutiere grave, foarte grave și nu, nu putem să continuăm așa. Guvernul pe de o parte își face treaba. Avem tot mai multe șantiere de drumuri naționale, de autostrăzi, de centură ocolitoare, dar și legislația trebuie să devină mai puternică și șoferii mai disciplinați”, a declarat Klaus Iohannis în cadrul unei conferințe de presă.

Doar marți, pe 3 august, au avut loc mai multe accidente rutiere grave, soldate în total cu 11 morți. Iar la finalul lunii trecute, în județul Bacău, 7 oameni au murit într-un accident de circulație produs între un autoturism și un microbuz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Aeroportul Otopeni – Haos, bătaie de joc, indiferență și multă așteptare

Încă o „performanță” marca Mîndrescu: de mai bine de o jumătate de an, plecarea, dar mai ales sosirea, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, fost...