Klaus Iohannis: După eșecul previzibil și lamentabil de luni al moțiunii, mă întreb cui a folosit această discuție politicianistă a PSD

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, 2.09 a.c., că în loc ca toți politicienii să facă parte efortului imens de construcție în contextul crizei generată de pandemia de coronavirus, PSD „încearcă doar să saboteze și să pună piedici”.

Șeful statului a reacționat după ce moțiunea de cenzură inițiată de social-democrați a picat la cvorum.

„Am asistat luni la o situație care a frizat ridicolul în Parlamentul României. Timp de mai multe zeci de minute s-a așteptat întrunirea cvorumului necesar pentru dezbaterea și votarea acelei moțiuni de cenzură. Chiar cei care au inițiat acest demers nu au fost în stare să asigure prezența în sală a propriilor parlamentari”, a declarat Iohannis.

Klaus Iohannis a repetat că moțiunea de cenzură a fost cinică și iresponsabilă în acest moment în care toate eforturile trebuie canalizate pentru combaterea pandemiei.

„Acum, după eșecul previzibil și lamentabil de luni, mă întreb cui i-a folosit această discuție politicianistă a PSD-ului, care pur și simplu nu-și poate stăpâni setea de putere. Ce soluții pot aștepta românii de la un partid atât de lipsit de seriozitate, care acționează politici doar pentru proprii membri?”, a mai declarat șeful statului.

Klaus Iohannis, apel către români: Protejați-vă

De asemenea, șeful statului le-a transmis românilor să se protejeze în continuare de acest virus, care are o singură barieră „grija fiecăruia pentru propria persoană și pentru cei din jur”.

„Astăzi am înregistrat noi cifre îngrijorătoare atât în ceea ce privește cazurile noi de infectare, cât mai ales numărul de decese și persoane internate în secțiile ATI.

În contextul unor noi măsuri de relaxare adoptate de la 1 septembrie, dar și apropiata începe a anului școlar, fac un nou apel: dragi români, continuați să fiți responsabili. Virusul, în absența încă a unui vaccin, are o singură barieră, gria fiecăruia pentru propria persoană și pentru cei din jur.

Protejațivă, așa cum deja știm cu totii”, a declarat Klaus Iohannis.

Iohannis, către medici: Lupta nu s-a terminat

Președintele României a făcut un apel și către medici, manageri și personalul din unitățile sanitare:

„În toate țările lumii, sistemele de sănătate au fost supuse unor presiuni extreme și România nu a făcut o excepție. Le mulțumesc încă o dată cadrelor medicale pentru devotamentul și profesionalismul lor, dar lupta nu s-a terminat. Fac apel la medici, manageri, să continue munca începută, să se organizeze și să mențină dotarea spitalelor la un nivel ridicat”, le-a transmis șeful statului medicilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...