Klaus Iohannis i-a mulțumit lui Viktor Orban pentru ajutorul acordat de Ungaria în tratatea pacienților COVID

Publicat: 15 oct. 2021, 21:19, de Laura Macovei, în News
Klaus Iohannis i-a mulțumit lui Viktor Orban pentru ajutorul acordat de Ungaria în tratatea pacienților COVID
Klaus Iohannis (Inquam Photos / George Calin)

Președintele Klaus Iohannis l-a sunat vineri pe premierul ungar Viktor Orban și i-a mulțumit pentru ajutorul dat de Ungaria României prin preluarea și tratatea unor pacienți COVID aflați în stare gravă.

Cele două țări au convenit transferul la spitalele din Ungaria a 50 de pacienți care au nevoie de terapie intensivă.

Președintele României, Klaus Iohannis, a avut vineri, 15 octombrie 2021, o convorbire telefonică cu Prim-ministrul Ungariei, Viktor Orbán, la inițiativa părții române.

Președintele Klaus Iohannis i-a mulțumit Prim-ministrului Viktor Orbán pentru ajutorul oferit de autoritățile ungare pacienților români, care reprezintă un gest de adevărată solidaritate europeană în aceste momente dificile ale pandemiei de COVID-19”, se arată într-un comunicat al Președinției.

Șeful statului a apreciat în mod deosebit realizarea rapidă a transferului unor bolnavi de COVID-19, aflați în stare critică, pentru tratament în spitale din Ungaria, la Szeged și Debrecen, se mai precizează în comunicat.

România a transferat până acum 20 de pacienți COVID în stare gravă la spitalele din Ungaria, în centrele universitare din Szeged și Debrecen.

Ungaria va ajuta România să trateze 50 de pacienţi infectați cu Covid-19 care au nevoie de terapie intensivă, a declarat miercuri ministrul de Externe ungar, Peter Szijjarto.

Situația din România nu este una deloc roz, rata de infectare din București ajungând astăzi la aproape 16 la mia de locuitor.