Klaus Iohannis i-a scris lui Joe Biden: România este „ferm” alături de Statele Unite pentru a face față provocărilor actuale

Președintele Klaus Iohannis i-a transmis, luni, un mesaj de felicitare președintelui ales al SUA, Joe Biden. Șeful statului a precizat că așteaptă cu „nerăbdare” să lucreze împreună cu oficialul American.

„Am deosebita onoare și plăcerea de a vă adresa felicitările mele cu ocazia alegerii dumneavoastră în funcția de Președinte al Statelor Unite ale Americii.

România, în calitate de partener strategic de încredere al Statelor Unite, rămâne ferm angajată să continue promovarea obiectivelor noastre comune de securitate strategică, apărare și economice”, scrie Iohannis.

El spune că mandatul lui Biden va marca, „cu siguranță”, consolidarea în continuare a cooperării deja excelente dintre România și Statele Unite, la care a avut deja o contribuție substanțială, în calitate de Vicepreședinte.

„În acest context, îmi amintesc cu deosebită plăcere vizita pe care ați făcut-o în România, în anul 2014, precum și sprijinul personal pe care l-ați acordat în mod constant țării mele”, a mai precizat șeful statului.

Iohannis: România și SUA împărtășesc valorile democrației

Klaus Iohannis așteaptă „cu interes” celebrarea, în 2021, a 10 ani de la Declarația Comună privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI dintre România și Statele Unite ale Americii, adoptată în timpul mandatului lui Biden de Vicepreședinte.

„România și Statele Unite împărtășesc valorile democrației, drepturilor omului, bunei guvernări și statului de drept, Parteneriatul nostru Strategic contribuind decisiv la transformarea democratică a țării mele”, a continuat Iohannis.

Președintele României a menționat că țara noastră este „ferm” alături de Statele Unite pentru a face față provocărilor actuale, de la sănătate la economie și schimbări climatice, și de la securitate la drepturile omului, „scopul nostru fiind asigurarea unui viitor mai bun pentru popoarele noastre”.

„În calitate de partener strategic al Statelor Unite și aliat în cadrul NATO, România rămâne angajată să își aducă aportul în ceea ce privește cheltuielile de apărare (burden sharing) și să contribuie în continuare la securitatea, prosperitatea și reziliența comunității globale a democrațiilor.

Vă doresc mult succes în preluarea mandatului dumneavoastră de Președinte al Statelor Unite ale Americii în acest context complex și aștept cu interes să lucrăm împreună în scopul promovării obiectivelor noastre comune”, îi transmite Klaus Iohannis lui Joe Biden.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...