Klaus Iohannis: Măsurile luate până acum de autorități sunt bune, dar insuficiente

Președintele Klaus Iohannis a declarat că până acum autoritățile locale au făcut față provocărilor generate de pandemie de COVID-19, dar trebuie luate în continuare măsuri adecvate pentru reducerea mobilității oamenilor și reducerea infectărilor cu coronavirus.

Declarații făcut la videoconferința cu prefecții au avut loc în contextul în care carantina este luată în calcul pentru mai multe municipii reședință de județ.

„Intenţionez să facem faţă şi în continuare acestor provocări. Pe parcursul pandemiei am observat cu toţii că e evident că cel mai important lucru e să luăm măsurile care se impun pentru a îngrădi răspândirea pandemiei. Vă reamintesc că pe primul loc pentru noi toţi, deci şi pentru dvs. e sănătatea românilor, însă pentru asta e nevoie de măsuri care vin în principal din două zone. Prima zonă e zona de protecţie şi vorbim aici de măsuri care au fost luate din fericire de câtva timp de Guvernul Orban e vorba de distanţare, purtarea măştii şi igienă. Pe de altă parte, este vorba de mobilitate, pentru a reduce contactul între persoanele sănătoase şi persoanele infectate. Deja au fost luate măsuri care au dus la dezbateri de tot felul, acele măsuri vedem că deja dau rezultate. Cu siguranţă aţi observat că numărul de cazuri creştea foarte mult şi acum suntem deja în a treia săptămână unde numărul maxim de infectări se situează la 10.000 şi sunt multe zile când este sub 10.000”, a declarat Iohannis.. 

Președintele a mai arătat că rezultate pozitive există, nu sunt suficiente dat fiind că la terapie intensivă numărul de persoane creşte.

„Din nefericire, vedem că avem un număr important de decese. Mult prea mulţi români mor de această boală şi evident s-a impus un nou set de măsuri restrictive. Încă de acum câteva luni de zile, împreună cu Guvernul, am decis ca autorităţile locale să ia măsurile în plan local”, a precizat preşedintele.

Discuţia preşedintelui cu prefecţii are loc în condiţiile în care DSP Sibiu a solicitat plasarea în carantină a municipiului Sibiu a comunei Şelimbăr, lipită practic de municipiul reşedinţă de judeţ, dar şi a oraşelor Tălmaciu şi Cisnădie, o decizie definitivă fiind aşteptată vineri. Municipiul Sibiu avea, miercuri, o incidenţă cumulată de 11,18 cazuri de coronavirus la mia de locuitori, iar judeţul Sibiu are cea mai mare incidenţă cumulată a cazurilor, 7,19.

Municipiul Baia Mare a fost deja plasat în carantină şi există o solicitare şi pentru oraşul Slobozia, reşedinţa judeţului Ialomiţa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Cine este diva care-l strunește pe Sebastian Burduja la Ministerul Energiei

De când a ajuns ministru al Digitalizării și acum al Energiei, deputatul PNL Sebastian Burduja este nedespărțit, atât în țară, cât și în străinătate,...