Klaus Iohannis: Nu suntem încă în punctul de a renunța complet la măsurile restrictive. Trebuie să rămânem vigilenți

Preşedintele Klaus Iohannis susţine, marţi, o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni. Șeful statului a vorbit despre modul în care se vor organiza activitățile de Paști, dar și despre progresul campaniei de vaccinare. Iohannis a precizat că încă nu este timpul ca măsurile de restricție să fie ridicate, punctând că vaccinarea este singura soluție de a ne întoarce la normalitate.

„Ne mai despart doar câteva zile de cea mai mare sărbătoare creștină, când ne dorim toți să celebrăm învierea Domnului. În noaptea de Înviere, restricțiile de circulație vor fi ridicate, astfel ca toți să poată participa la slujbă. Sunt convins că biserica se va organiza foarte bine, ca să fie evitate aglomerațiile, am văzut și de Florii acest lucru. Haideți să fim parte a acestui efort și în noaptea de Înviere.
E al doilea an în care Paștele ne găsește într-o situație dificilă din cauza pandemiei. De data asta, veștile sunt pozitive, iar speranțele întemeiate s-au transformat în certitudini, datorită vaccinării. Avem exemplul țărilor care au vaccinat mare parte din populație. Vaccinarea înseamnă mult mai puține infectări și decese, revenirea la normalitate”, a declarat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis: Trebuie să rămânem vigilenți!

Președintele României a explicat că, deși cifrele arată o scădere a numărului de infectări, încă nu este momentul ca România să renunțe complet la măsurile de restricție.

„Măsurile s-au dovedit corecte, adecvate și luate la timp. Trebuie să fim realiști și să nu ne amăgim singuri: pandemia încă nu a dispărut. Cazurile grave de la ATI și numărul deceselor ne arată că trebuie să rămânem vigilenți. Știu că e greu, că am renunțat la viața noastră obișnuită. Vaccinarea e singura cale de a pune capăt pandemiei și de a ne recâștiga dreptul la o viață normală, fără restricții. Vă invit pe toți să vă vaccinați!”, a mai spus șeful statului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole