Klaus Iohannis, prezent la reuniunea Consiliului European

Președintele României Klaus Iohannis participă astăzi, în format de videoconferinţă, la reuniunea Consiliului European.

De la ora 13.00, Klaus Iohannis va participa la Summitul Partidului Popular European (PPE), iar de la ora 16.00 la reuniunea extraordinară a Consiliului European.

„Agenda discuţiilor va viza aspecte privind coordonarea Uniunii Europene în contextul pandemiei de COVID-19 şi acţiunea în domeniul sănătăţii, cu accent pe lecţiile învăţate din criza curentă, consolidarea rezilienţei UE în domeniul sănătăţii şi al managementului crizelor, în perspectiva creării unei Uniuni a Sănătăţii, precum şi aspecte privind cooperarea internaţională în domeniu”, transmite Administraţia Prezidenţială.

Securitatea şi apărarea, cooperarea la nivelui UE şi complementaritatea UE-NATO, sunt printre principalele subiecte care vor fi dezbătute în cadrul reuniunilor. De asemenea, liderii europeni vor mai vorbi despre Vecinătatea Sudică a Uniunii Europene – o dezbatere strategică în baza Comunicării comune a Comisiei Europene şi Înaltului Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate privind un Parteneriat reînnoit cu Vecinătatea Sudică.

Mai multe articole...

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole