Klaus Iohannis: Taxa de solidaritate pentru firme nu ar aduce rezultate

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că o taxă de solidaritate pentru firme nu ar fi de dorit şi nu ar aduce rezultate.

„Această chestiune cu taxa de solidaritate s-a mai discutat. Eu m-am exprimat public şi în această chestiune mi-am păstrat abordarea. Personal, nu consider că ar fi optimă sau de dorit sau că ar aduce rezultate”, a arătat preşedintele, în cadrul unei conferinţe de presă.

Klaus Iohannis a mai precizat că Guvernul a luat o serie de măsuri, în actualul context economic, dar că sunt necesare şi altele, pentru a avea siguranţa că în România nu vor exista creşteri „peste măsură” la preţurile pentru alimente.

„Măsurile luate până acum sunt primele măsuri. Ele sunt în regulă, dar sunt încă insuficiente. Este nevoie de încă destul de multe măsuri pentru a avea siguranţa că în România nu vom avea o criză alimentară, în special că nu vom avea creşteri peste măsură la preţurile pentru alimente. Şi am discutat cu premierul aceste chestiuni, există o preocupare serioasă pentru aceste chestiuni şi în perioada următoare vor veni noi măsuri care, evident, vor sprijini producţia şi, pe de altă parte, vor crea anumite rezerve care pot fi folosite atunci când situaţia se complică”, a spus preşedintele Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole