Kremlin: Este „un act ostil” închiderea spaţiului aerian pentru șeful diplomației ruse

Un diplomat rus, citat de Interfax, declara că”diplomația rusă nu a învățat încă să se teleporteze”, în legătură cu anunțul a trei țări vecine că și-au închis spațiul aerian pentru ministrul Lavrov, care urma să facă o vizită în Serbia.

Șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, ar fi trebuit să fie în vizită în Serbia, luni, 6 iunie. Dar încă de la anunțarea vizitei aceasta s-a dovedit ”excepțional de complicată” potrivit premierului sârb Ana Brnabici. Deoarece trei țări – Bulgaria, Macedonia de Nord și Muntenegru – și-au închis spațiul lor aerian pentru ministrul rus al Afacerilor Externe. Vizat de sancțiunile UE de la invazia în Ucraina, Lavrov a fost astfel împiedicat să aterizeze la Belgrad.

Un diplomat rus, citat agenția de presă Interfax, duce în derizoriu interdicția de survol, spunând: Diplomația rusă nu a învățat încă să se teleporteze”.

Potrivit agențiilor de presă, Kremlinul a calificat luni drept „un act ostil” închiderea de către trei ţări europene a spaţiului lor aerian pentru avionul ministrului rus de externe Serghei Lavrov, ceea ce a dus la anularea vizitei sale în Serbia.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole