Kremlinul consideră că a „demilitarizat semnificativ” Ucraina

Autoritățile ruse cred că au „avansat semnificativ” deja pe calea demilitarizării, pe care au numit-o unul dintre obiectivele războiului împotriva Ucrainei.

Informația este transmisă de Agenția rusă de propagandă RIA Novosti, care îl citează pe secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov.

Răspunzând la întrebarea dacă unul dintre obiectivele operațiunii speciale, și anume demilitarizarea Ucrainei, poate fi considerat îndeplinit, pe baza discursului președintelui Vladimir Putin, Peskov a răspuns: „Se poate afirma că există un progres semnificativ spre demilitarizare”.

Președintele Vladimir Putin a transmis joi, într-o conferință de presă, că Rusia ar fi încercat să pună capăt războiului din Ucraina cât mai curând posibil, pentru că ar vrea să evite pierderile grele.

„Nu există contacte anterioare în acest sens (negocieri – ed.) Desigur, orice conflict se termină la masa negocierilor. În primul rând, vorbim despre finalizarea rapidă a Operațiunii Speciale (nume sub care se poartă războiul împotriva Ucrainei, n. red.) prin atingerea obiectivelor pe care Rusia și le stabilește pentru ea însăși”, a adăugat purtătorul de cuvânt al președintelui Rusiei.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole