Kremlinul s-a revoltat că Zelenski „a venit în Rusia” după ce președintele ucrainean a vizitat Herson

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, s-a arătat revoltat luni de sosirea președintelui Volodimir Zelenski la Herson, eliberat recent de ocupanții ruși. În urmă cu mai puțin de două luni, regiunea fusese declarată alipită Rusiei, în urma unui referendum trucat.

Conform agenției ruse de stat RIA Novosti, Peskov nu a vrut să comenteze întrebările jurnaliștilor despre sosirea lui Zelenski în Herson, dar a spus că centrul regional al regiunii Herson este „teritoriul Rusiei”.

Rusia continuă să considere Hersonul, care a fost ocupat și anexat de acesta, ca teritoriu al său, în ciuda retragerii trupelor pe malul stâng al Niprului în regiunea Herson.

Pe 14 noiembrie, președintele Volodimir Zelenski a sosit la Herson, eliberat de ocupanții ruși.

Corespondenții de la Ukrainska Pravda au confirmat sosirea șefului statului în Hersonul eliberat.

Pe lângă președintele ucrainean, în Herson au mai putut fi văzuți șeful biroului prezidențial Andriy Yermak, adjunctul său Kyrylo Timoșenko și câțiva miniștri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...