L-a plantat în 1929, la absolvirea liceului: Stejarul Părintelui Arsenie Boca s-a prăbușit

Primarul municipiului Brad, Florin Cazacu, a anunțat că stejarul plantat de Părintele Arsenie Boca în curtea liceului Avram Iancu s-a rupt și a căzut.

GORUNUL LUI ZIAN, plantat de Părintele Arsenie Boca (Zian Boca) împreună cu colegii săi, absolvenții anului 1929 ai Liceului Avram Iancu din Brad, s-a prăbușit in cursul zilei de10 decembrie 2021. Gorunul era uscat de mai multi ani, probabil din cauze naturale sau din cauza unor infiltrații de la un rezervor vechi de combustibil aflat in apropiere.

Intenția conducerii liceului, administrației publice locale in colaborare cu biserica si un grup de credincioșii este de a se confecționa din lemnul recuperat cel putin doua troite care sa fie amplasate una la Mănăstirea Prislop și una în curtea liceului, pe locul unde a fost gorunul”, a scris primarul pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...