La cinema, la teatru, la concerte: Cum vor decurge evenimentele culturale din România, în următoarea perioadă

Guvernul a decis joi prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul ţării cu 30 de zile, începând cu data de 8 ianuarie. Evenimentele sunt permise, în cinematografe şi instituţii de spectacole şi/ sau concerte în spaţii închise sau deschise, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, în judeţele/ localităţile în care rata de incidenţă cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori, informează Ministerul Culturii.

În aer liber, desfăşurarea oricărui tip de eveniment cultural poate avea loc cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, dar nu mai mult de 1.000 de persoane, cu asigurarea unei distanţe de doi metri între persoane şi a unei suprafeţe de minimum patru metri pătraţi pentru fiecare persoană, în judeţele/ localităţile în care rata de incidenţă cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori, potrivit unui comunicat al Ministerului Culturii.

Atât în spaţiile deschise, cât şi în cele închise, dacă rata de incidenţă cumulată la 14 zile este mai mare de 1/1.000 de locuitori, gradul de ocupare din partea publicului se va reduce la 30%. Suplimentar, pentru evenimentele derulate la exterior, numărul maxim admis este de 500 de participanţi, se mai notează în comunicat, potrivit Agerpres.

Intervalul orar de derulare a oricărei activităţi cu publicul este 5,00 – 22,00

În toate scenariile, participarea este permisă doar persoanelor vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, celor care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, precum şi persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Intervalul orar de derulare a oricărei activităţi cu publicul este 5,00 – 22,00. Printre modificările existente se regăseşte obligativitatea purtării măştii de protecţie doar de tip medical sau FFP2, în toate spaţiile publice, închise şi deschise. Activităţile instituţiilor muzeale, ale bibliotecilor, librăriilor, cinematografelor, studiourilor de producţie de film şi audiovizuală, ale instituţiilor de spectacole şi/ sau concerte, şcolilor populare, de artă şi de meserii, precum şi evenimentele culturale în spaţii închise sau deschise vor avea loc numai în condiţiile stabilite prin Ordinul comun al ministrului culturii şi al ministrului sănătăţii din 25 octombrie 2021, precizează comunicatul.

Mai multe articole...

Cele mai noi articole

ANUNȚ

ANIF–Filiala Teritorială Ialomiţa cu sediul în municipiul Slobozia, strada Cuza Vodă, nr.5, judeţul Ialomiţa, organizează licitaţie pentru valorificarea prin vânzare a unui lot format...

Piedone strânge semnături pentru candidatura la Primăria Capitalei. „Și, apoi, hop...

Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5 și candidatul cu cele mai mari șanse la Primăria Capitalei, anunță că a lansat campania de strângere de...