La cât s-au ridicat facturile la gaz și curent ale Muzeului Național Brukenthal. Directorul Muzeului: „Ne punem pușca-n gură”

Publicat: 22 ian. 2022, 16:30, de Puterea.ro, în ECONOMIE , ? cititori
La cât s-au ridicat facturile la gaz și curent ale Muzeului Național Brukenthal. Directorul Muzeului: „Ne punem pușca-n gură”

Sabin Luca, directorul Muzeului Național Brukenthal din Sibiu, a declarat că valoarea facturilor la gaz și curent pe prima luna a acestui an este de 500.000 de lei și că, dacă se va continua în acest ritm, bugetul alocat instituției se va termina până în luna mai.

Pe luna ianuarie am plătit gazul și curentul 100.000 de euro, adică 500.000 de lei. Avem multe clădiri, dar și așa este o cifră…Plutim și când nu mai plutim ne punem pușca-n gură și-l rugăm pe domnul Chituță să apese pe trăgaci. Oricum ați văzut că o bătrână trebuie să-și dea mai mult decât pensia pe gaz. E o treabă comună. Sunt sigur că și Muzeul Astra are sume mari de plătit și toată lumea, de fapt”, a spus directorul Muzeului, potrivit Turnul Sfatului.

Speranța moare ultima

El și-a exprimat speranța că legiuitorul își va reveni și va sprijini într-un fel sau altul muzeul. De asemenea, Sabin Luca mai spune că în muzee, „nu putem să reducem sau să ridicăm standardele de temperatură pentru că influențează umiditatea și nu este voie prin lege să facem  aceste mișcări. Trebuie să ținem temperatura constantă prin legea muzeului și normele de aplicare”.

Noi mergem până la final și când nu mai e, punem bomba, nu-mi dau seama ce se va face. Dacă am opri căldura, în două trei zile încep condensurile. Noi vom plăti până epuizăm bugetul. Am calculat că la aceste prețuri, în mai, când este ziua muzeelor, ar cam fi închiderea definitivă. Terminăm tot bugetul și gata. Dar nu cred că va fi atât de grav și ne vom reveni ca întotdeauna”, a conchis directorul Muzeului Național Brukenthal.

Preşedintele Klaus Iohannis a participat în septembrie anul trecut la ceremonia de dezvelire a statuii baronului Samuel von Brukenthal în Piaţa Mare din Sibiu, cu ocazia aniversării a 300 de ani de la naşterea acestuia. Amplasarea monumentului în acest loc este „un omagiu adus preţioasei sale moşteniri, o confirmare a convingerii sale că la temelia bunei guvernanţe stau educaţia şi cultura„, a afirmat atunci președintele.