La ce echipă ar putea juca Lionel Messi, după despărțirea de Barcelona

Publicat: 06 aug. 2021, 10:25, de Vlad Ciotoran, în SPORT , ? cititori
La ce echipă ar putea juca Lionel Messi, după despărțirea de Barcelona

FC Barcelona a anunţat, joi seară, că argentinianul Lionel Messi (34 de ani) nu va continua la gruparea catalană.  

Deşi FC Barcelona şi Lionel Messi au ajuns la un acord şi la intenţia clară ca ambele părţi să semneze astăzi un nou contract, acest luucru nu se poate întâmpla, din cauza unor obstacole financiare şi structurale (regulamentele Ligii Spaniole). Drept urmare, Messi nu va rămâne la FC Barcelona. Ambele părţi regretă profund că dorinţele jucătorului şi clubului nu vor fi îndeplinite până la urmă. FC Barcelona îşi exprimă din toată inima recunoştinţa faţă de jucător pentru contribuţia sa  la creşterea clubului şi îi urează toate cele bune în viitor în plan personal şi profesional”, a anunțat FC Barcelona.

Messi a câştigat cu FC Barcelona de 10 ori campionatul Spaniei şi de patru ori Liga Campionilor.

Potrivit presei internaţionale, după ce s-a oficializat plecarea sa de la Barcelona, Messi e în tratative cu două grupări: Manchester City, campioana din Premier League, şi PSG, vicecampioana Franţei. La echipa engleză s-ar reuni cu Pep Guardiola, antrenorul sub comanda căruia a avut cea mai bună perioadă din cariera sa.

Sezonul trecut, Manchester City a pierdut finala Ligii Campionilor, în fața formației londoneze, Chelsea. La rândul ei, PSG a jucat finala Ligii Campionilor, în 2020, pierdută în faţa nemților de la Bayern Munchen. La parizieni, Messi l-ar regăsi pe bunul său prieten, Neymar. Totodată, antrenorul este argentinian, Mauricio Pochettino.