La ce temperatură trebuie să setezi centrala noaptea și să economisești bani la factură

Perioada dificilă pe care o traversăm din punct de vedere al situației din energie, ne determină să căutăm soluții pentru a economisi mai mulți bani. În ceea ce privește factura de gaz, ai șansa să scutești câteva sute de lei de la factură dacă ții cont de acest detaliu. Află la ce temperatură trebuie să setezi centrala noaptea pentu un cost mai mic.

La ce temperatură setezi centrala noaptea

În ultima vreme, românii s-au trezit cu facturi uriașe atât la gaze cât și la curent. Contextul războiului, a favorizat această instabilitate din sectorul energiei. De frica unor costuri prea mari, numeroși utilizatori casnici se străduiesc să facă economie când vine vorba de facturi.

În cazul orașelor, în ultimele luni, tot mai multe persoane s-au debranșat de la sistemul de termoficare comun al blocurilor. În ideea de a putea controla cât mai bine consumul în propria locuință, utilizatorii casnici au apelat la această schimbare chiar dacă au avut de scos bani din buzunar.

Pentru a economisi la factura de gaz trebuie să acorzi o atenție deosebită modului în care faci setările de temperatură. Astfel, pe parcursul nopții este indicat ca aceasta să nu depășească 19 grade.

Totodată, ziua, dacă petreci mai mult timp acasă poți crește cu un grad nivelul temperaturii.

Peste 5 milioane de români ar putea primi bani pentru plata facturilor la energie

Reglează caloriferele pe un nivel ridicat doar în încăperile în care stai

Un alt truc prin care poți economisi bani la factura de gaz este să reglezi caloriferele în funcție de necesitate. Astfel, dacă ai un circuit mare al instalației, de exemplu la o casă de 100mp, nu seta caloriferele pe o treaptă mai ridicată de 2 decât în încăperile în care stai mai mult. Renunță la a încălzi excesiv camerele nelocuite, holuri, camere de depozitare, subsoluri, etc.

Comisia Europeană propune o intervenţie de urgenţă pe piaţă pentru a reduce facturile pentru europeni

Apelează la specialist pentru verificarea centralei înainte de sezonul rece

Dacă vrei să te asiguri că centrala ta funcționează în parametri optimi, iar termostatul reflectă nivelul real al căldurii din locuință, nu uita să faci periodic verificarea acesteia. Conform normelor ei de siguranță acest lucru ar trebui realizat o dată la 6 luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Viață de nabab. 9.200 de euro, remunerația lunară a sindicalistului Anton...

Unul dintre cei mai vocali lideri de sindicat din învățământ, Anton Hadăr, abonat la emisiunile TV unde își dă cu părerea despre totul și...